Het enige wat jouw wimpers echt kan veranderen!

Als je ooit nepwimpers gedragen hebt, dan weet je wel wat er gebeurt als je ze eraf haalt. Jouw eigen wimpers zijn dan in slechte vorm en hebben herstel nodig. Helaas stimuleren veel salons het dragen van nepwimpers maar vertellen ze vaak niet wat je met je beschadigde wimpers aan moet. Gelukkig zijn wij er om je te helpen en de beste oplossingen voor zwakke wimpers te delen (niet alleen na het dragen van nepwimpers).

Zwakke wimpers

Helaas bagatelliseren mensen vaak de bijwerkingen van nepwimpers. Het dragen van nepwimpers kan vervelende verrassingen als gevolg hebben, zoals gebroken en dunnere wimpers, irritatie aan de ogen en ontstekingen. Nepwimpers kunnen ook mijten veroorzaken, die invloed hebben op de oogleden. Dit is gevaarlijk omdat het acute ontstekingen aan de ogen kan veroorzaken.

Op het moment dat de (juiste) beslissing neemt en stopt met nepwimpers, dan kunnen jouw eigen wimpers broos en dun zijn. Ze vallen misschien uit en zien er slecht uit, zelfs met mascara op.

Hoe herstel je jouw wimpers na het dragen van extensions (en in andere gevallen)?

Dit kan een problematisch, langdurig proces zijn. Vrouwen camoufleren de gaten in de wimperlijn vaak weer met nepwimpers. Het mag duidelijk zijn dat dit jouw eigen wimpers geen goed doet. Het is moeilijk om een oplossing te vinden die jouw eigen wimpers opnieuw opbouwt en beschadigde wimpers weer kracht geeft. Micellair water en mascara zijn vaak niet krachtig genoeg. Castorolie beschermt de wimpers tegen beschadiging maar is niet fijn om te gebruiken tijdens je dagelijkse schoonheidsritueel. Het kan in de ogen komen en daardoor problemen met het zicht veroorzaken. Een wimperserum is het enige product dat alleen bestemd is voor de wimpers.

Wat is een wimperserum?

Dit product zit in een tube dat lijkt op mascara of oogpotlood en heeft een klein borsteltje. Je kunt het serum makkelijk aanbrengen op de wimperlijn, het duurt maar een paar seconden. Je gebruikt het eenmaal per dag, idealiter ’s avonds na het verwijderen van je make-up.

Welk effect heeft een wimperserum?

  • Versterkend
  • Wimpers groeien sneller
  • Dikkere wimpers
  • Vollere wimperlijn
  • Sterkere haarzakjes
  • Bescherming tegen uitvallen
  • Voorkomen van beschadiging

Hoe kies je het beste wimperserum?

Besteed aandacht aan de samenstelling. Hoe minder stoffen het serum bevat, hoe beter. Je weet dan namelijk zeker dat het product alleen de essentiƫle ingrediƫnten bevat, dat is genoeg om de haarzakjes te versterken en de wimpers te laten herstellen, zodat ze dik en lang kunnen worden.

We raden je ook aan om reviews en rankings te lezen om te zien welke producten hoog scoren. Dit zijn niet per se de duurste serums, maar het is ook niet verstandig om de goedkoopste te kopen. De goedkope producten bevatten minder stoffen die de groei stimuleren, waardoor je het gewenste effect niet bereikt.