Beste Anti-Roodheid Serums. Welke kiest u?

Een huid die snel rood wordt, verdient extra aandacht. Gebruik alleen matige huidverzorgingsproducten (inclusief reinigingsmiddelen) die gericht zijn op specifieke huidaandoeningen om de huid te helpen kalmeren. Uiteraard is het kiezen van een anti-roodheid gezichtsserum de beste optie, maar met zo veel opties beschikbaar in drogisterijen, hoe kies je?

Het belangrijkste is dat u het juiste verzorgingsproduct vindt. Of u tevredenstellende resultaten behaalt, hangt af van de cosmetica die u in uw gewone schoonheidsroutine gebruikt. Dit is vooral van cruciaal belang voor mensen met een gevoelige huid, zoals mensen die gevoelig zijn voor roodheid en ontstekingen.

Roodheid-gevoelige huid – profiel

Wat moet je weten over een huid die gevoelig is voor roodheid voordat je gaat winkelen voor huidverzorgingsproducten? Het is tijd om wat basisinformatie over dit huidtype op te frissen.

Een huid die gevoelig is voor roodheid is dun en gevoelig, waardoor de huid bijzonder snel geïrriteerd raakt. Eén van de belangrijkste oorzaken van roodheid in het gezicht is de aanwezigheid van bloedvaatjes aan het huidoppervlak. Deze roodheid kan wijzen op erytheem, maar dat is niet altijd het geval. Spataders, een gebruikelijke naam voor beschadigde bloedvaten, komen ook voor in een huid die gevoelig is voor roodheid. Hoe meer mogelijk irriterende prikkels je aan je gevoelige huid blootstelt (bv. zonlicht, hoge temperaturen, heet en gekruid eten, stress), hoe meer kapotte bloedvaatjes er in je gezicht ontstaan. Gelukkig kun je alle negatieve effecten voorkomen door een goed serum toe te voegen aan je gewone beautyroutine.

Hoe moet een anti-roodheid gezichtsserum eruit zien?

Een goed anti-roodheid gezichtsserum kan de huid beschermen tegen irritatie, roodheid en gebroken haarvaatjes. Maar hoe weet u of het serum effectief is? Simpel gezegd, zoek naar een lichte formule met ingrediënten van hoge kwaliteit.

Een uitstekend gezichtsserum is niet vet en bevat ingrediënten die irritatie verminderen, zoals linde-extract of toverhazelaar-extract. Het is ook een positief teken als het product dat u wilt gebruiken op een huid die gevoelig is voor roodheid, ingrediënten bevat zoals paardenkastanje, arnica of ginkgo-extract, die de bloedvatwanden versterken en daardoor roodheid minimaliseren. Een andere positieve indicatie is de aanwezigheid van vitamine C en vitamine K in de ingrediëntenlijst, wat erop wijst dat het serum zal presteren zoals voorspeld.

Let op! Een anti-roodheid gezicht serum formule moet vrij zijn van: St. Janskruid extract, essentiële oliën, alcohol, SLS / SLES ingrediënten.

DE BESTE ANTI-ROODHEID GEZICHTSSERUMS

Wij zijn hier om mensen te helpen die geen tijd hebben om naar de drogist te gaan en grote ingrediëntenlijsten door te lezen. We hebben gekeken naar vier van de beste serums tegen roodheid voor het gezicht, die elk een formule, textuur en werking hebben die is afgestemd op de behoeften van de gevoelige huid die snel rood en geïrriteerd wordt.

Bekijk de top anti-roodheid serums voor je gezicht!

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

1. NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM (50 ml)

Nanoil Anti-Redness serum is ongeëvenaard onder de verzachtende verzorgingsproducten omdat het vier plantaardige extracten bevat: paardenkastanje om de haarvatwanden te versterken, lindeboom om irritaties te verzachten en ontstekingen te voorkomen, Boerhavia Diffusa om te vechten tegen vrije radicalen, en cipres om de huid te hydrateren en te voeden. Deze natuurlijk geproduceerde stoffen werken samen om de huid gladder, kalmer en levendiger te maken. Dankzij de unieke en veilige formule, is Nanoil serum het beste anti-roodheid product om:

 • roodheid en irritatie te verminderen
 • de wanden van de bloedvaten te vernauwen en te versterken
 • de huid te beschermen en haar minder gevoelig te maken
 • de textuur van de huid te verbeteren en te verjongen
 • de huid te ontspannen

Dit serum is ontwikkeld voor professionele at-home huidbehandelingen die letterlijk iedereen kan gebruiken – niet alleen mensen met een gevoelige, snel reagerende, geïrriteerde huid zoals mensen met rosacea, maar ook mensen met een gevoelige, snel reagerende, geïrriteerde huid zoals mensen met acne. Nanoil Anti-Redness Face Serum neemt de toppositie in onze anti-roodheid gezichtsserum ranglijst in omdat het een multi-tasking cosmeticum is dat zijn beloftes waarmaakt.

meer informatie: www.nanoil.nl

2. MESOBOOST CAPILLAR DAY SERUM (30 ml)

Mesoboost Capillar is een gel gezichtsserum voor de gevoelige en roodheidgevoelige huid tegen kapotte haarvaatjes. Dit serum moet worden gebruikt als laatste stap in een ochtendverzorging om de resultaten van eerdere producten te behouden en te versterken. Hyaluronzuur, lactobioninezuur, paardenkastanje- en ginkgo-extract, rijstzemelenolie, olijfolie, hesperidine, cloudberry-frambozenextract, arnica-extract uit de bergen, toverhazelaar, slagerbezem. Zijn slechts enkele van de stoffen die voor de resultaten zorgen. Hoewel de lijst van ingrediënten lang is, is Mesoboost Capillar serum in staat om:

 • roodheid verminderen
 • de zichtbaarheid van spataders te beperken
 • irritaties te verzachten en ontstekingen aan te pakken
 • de textuur van de huid te verfijnen

Aan de ene kant lijkt het grote aantal extracten en voedingsstoffen van het product een pluspunt, maar als je erover nadenkt, verhoogt elk ingrediënt het risico op een reactie. In dit scenario is een patch test aan te raden vóór u het serum in uw cosmetische routine opneemt.

3. EXUVIANCE ANTIREDNESS CALMING SERUM (30 ml)

Het Antiredness Calming Serum van Exuviance, dat is samengesteld uit een paar plantenextracten en chemische stoffen die in een hightech laboratorium zijn geproduceerd, is een andere interessante optie. Het grootste nadeel van dit gezichtsserum is de torenhoge prijs. Het paardenkastanje-extract, het wilgenextract, het zoethout en de witte thee kunnen daarentegen wel heel aantrekkelijk zijn. Bisabolol, peptiden, lactobionzuur, algenextract, zink en zelfs cafeïne behoren tot de ingrediënten die in dit serum tegen roodheid worden aangetroffen.Wij zijn van mening dat een te rijke formule te veel kan zijn voor de gevoelige huid. Mensen met een huid die Antiredness Calming Serum goed tolereert, kunnen er daarentegen wel op rekenen:

 • ontstekingen aan te pakken en te voorkomen
 • vernauwen en herstellen de wanden van de bloedvaten
 • verkleuringen te verwijderen en de huid een egale tint te geven

Waarom zijn we niet overtuigd van dit serum als het beste voor de roodheidgevoelige huid? Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is er de buitensporige prijs. Ten tweede de lange ingrediëntenlijst. Ten slotte moet u het serum waarschijnlijk opnieuw kopen om de behandeling te voltooien, omdat het niet zo groot is.

4. AVEBIO BIO OIL SERUM ANTIRED ELIXIR (50 ml)

Nog een goed ogend gezichtsserum voor de gevoelige en naar roodheid neigende huid. Het serum is iets dikker en vettiger dan de hierboven genoemde alternatieven vanwege de olie samenstelling. Avebio Bio Oil Antired Elixir lijkt een genot voor liefhebbers van natuurlijke verzorging, want het bevat maar liefst zes plantaardige oliën: passievruchtolie, macadamia-olie, rozenbottelolie, tarwekiemolie, hondsdrafolie en cistusolie. Het wordt nog interessanter wanneer u zich realiseert dat er geen andere stoffen worden gebruikt dan deze extracten. Het feit dat het serum 100 procent natuurlijk is, betekent niet dat het ook effectief is. Dit anti-roodheid serum belooft het volgende te doen wanneer het gedurende een langere periode regelmatig wordt gebruikt:

 • kalmeert irritaties en ontspant de huid
 • houdt water in de huid vast
 • vermindert zwellingen, erytheem, roodheid
 • voorkomt dat de wanden van haarvaten breken

Dit serum tegen roodheid voor het gezicht is zeer populair bij liefhebbers van natuurlijke verzorging. Maar omdat het op olie gebaseerd is, kan het sommige huidtypes vet maken, wat niet altijd een gewenst resultaat is – en daar moet rekening mee worden gehouden.

Welk serum tegen roodheid kiest u?

Uiteraard zijn dit niet de enige serums tegen roodheid die verkrijgbaar zijn, maar wij vinden ze wel het interessantst. De meeste zijn online verkrijgbaar met gemakkelijke levering aan huis, maar u kunt ze ook in de plaatselijke apotheek vinden. We zijn benieuwd welk gezichtsserum jij kiest!