Celebrity Make-up Inspiratie

Make-up is een krachtig hulpmiddel dat gebruikt kan worden om jezelf creatief uit te drukken.
Het betekent iets anders voor iedereen; voor sommigen is het een dagelijks ritueel, voor anderen een middel voor zelfexpressie, en voor weer anderen een manier om hun uiterlijk te veranderen of te verbeteren.
Er zijn eindeloze variaties en stijlen, en er zijn bijna net zoveel make-upstijlen als er mensen zijn die ze gebruiken.

Als je ooit een nieuwe look wilde proberen maar geen idee had waar je moest beginnen, kan het nuttig zijn om inspiratie op te doen bij beroemdheden.
Velen van hen werken samen met professionele make-upartiesten die de nieuwste technieken en trends kennen en deze kunnen aanpassen aan verschillende gezichtstypen en stijlen.

In deze blogpost zullen we enkele verbluffende make-uplooks van beroemdheden bespreken die je kunt gebruiken als inspiratie voor je eigen style.

Rihanna’s gedurfde look

Als er één persoon is die weet hoe ze make-up moet dragen, is het Rihanna.
Dankzij haar eigen schoonheidslijn, Fenty Beauty, ligt de lat hoog voor de popster.
Rihanna staat bekend om haar gedurfde en prachtige make-uplooks.
Ze maakt vaak gebruik van ovale matten en levendige highlighters om diepte te creëren en haar prachtige botstructuur te benadrukken.

Als je deze look wil nabootsen, begin dan met een basis van foundation en concealer, gevolgd door een bronzer of contourpoeder om je jukbeenderen te benadrukken.
Rihanna kiest vaak voor een gedurfde lipkleur, dus ga voor een helder rood of diep paars om de look af te maken.

Zoë Kravitz’s minimalistische schoonheid

Zoë Kravitz belichaamt de minimalistische schoonheidslook.
Haar make-up is vaak subtiel en natuurlijk, waardoor haar unieke schoonheid centraal staat.
Ze hanteert meestal een less-is-more-benadering waar het gaat om oogmake-up en lipstick, maar accentueert haar wenkbrauwen wel op een prominente manier.

Om deze look na te doen, begin je met het invullen van je wenkbrauwen om ze te definiëren.
Kies een natuurlijk uitziende concealer en foundation als basis en voeg een beetje blush toe voor een gezonde blos.
Voor de ogen gaat Zoë vaak voor subtiel geaccentueerde wimpers en een beetje liner, dus gebruik een wimperkruller en kies een effen zwarte mascara.
Vergeet niet om een nude lipstick of lipbalsem toe te voegen om de look af te ronden.

Beyonce’s Glitter Glam

Beyonce’s glamoureuze stijl van make-up is er een om naar op te kijken.
Ze is er altijd op gebrand om er op haar best uit te zien tijdens haar concerten en evenementen.
Haar look gaat vaak over een prachtige huid, dramatische ogen en natuurlijk, enige shimmer en glitter.

Om een sprankelende Beyonce-look in elkaar te zetten, begin je met een stralende huid. Gebruik een foundation en concealer die bij je huidtype passen en voeg een glinsterende bronzer of highlighter toe op de hoge punten van je gezicht. Voor de ogen, experimenteer met zilveren of gouden oogschaduw, en voeg valse wimpers toe om drama toe te voegen. Sluit de look af met roze of perzik lipkleur, en vergeet niet om glimmer op je decoletter toe te voegen voor die extra vonk.

Inspiratie vinden voor je make-uplooks is de eerste stap in de richting van het uitproberen en experimenteren met make-up. Vergelijk plezier met kunstzinnigheid en maak er nooit een klus van. Hopelijk geven de bovenstaande looks je het zelfvertrouwen om make-up te gebruiken als middel voor zelfexpressie, net zoals deze indrukwekkende beroemdheden dat doen.

Het leuke van make-up is dat er geen definitieve regels voor zijn, dus experimenteer, leer van je fouten, en vooral, heb plezier.