De rol van panthenol in haarproducten

Sommige ingrediënten in haarverzorgingsproducten zijn essentieel. Panthenol is daar één van. Het is onvervangbaar, werkt effectief en snel. Panthenol geeft glans, brengt ongelooflijke glans en hydrateert perfect.

Aan de andere kant zorgt panthenol ervoor dat het haar sneller grijzer wordt, meer poreus en dof. Welke voordelen geeft panthenol en waar vind je het?

Panthenol. Welke rol speelt het in haarverzorgingsproducten?

Panthenol is een provitamine B5. Het leuke van panthenol is dat het als alcohol gecategoriseerd wordt en van nature in het menselijk lichaam voorkomt (in de huid, het haar en de nagels). Het is essentieel om het haar goed te laten groeien. Het behoort tot de bevochtigende middelen, het bindt watermoleculen, hydrateert perfect en voorkomt vochtverlies.

Het andere goede van panthenol is dat het de opperhuid en het haar intrekt zonder af te breken. Het gaat in de structuur zitten om te herstellen, versterken en het haar en de huid te verbeteren. Met andere woorden: een perfect schoonheidsproduct.

Effect van panthenol op haar

  1. Als eerste gaat het statisch haar tegen. Een conditioner of shampoo met panthenol maakt kammen een stuk makkelijker. Het haar is super glad en raakt niet in de knoop.
  2. Panthenol beschermt het haar tegen beschadiging en voorkomt gespleten puntjes.
  3. Het behoudt optimaal niveau van hydratatie in het haar en voorkomt uitdroging. Daarnaast beschermt het tegen vrieskou, UV, droge lucht binnen en mechanische schade.
  4. Het speelt een belangrijke rol in de divisie van cellen in het haar: het stimuleert vernieuwing door de keratinocyten te stimuleren (panthenol en keratine is dus een goede combinatie).
  5. Het haar ziet er beter uit omdat de structuur dikker, sterker en beter gehydrateerd is. Het geeft glans en gladheid. Het haar wordt sterker, glanzender, gladder en is niet meer pluizig of statisch.

Panthenol in haarverzorgingsproducten: waar vind je ze?

Panthenol is een reparerende stof. Gebruik niet alleen shampoo of conditioner met panthenol die je snel uitspoelt. Het moet even de tijd hebben zodat de panthenol tijd heeft om in te werken.

Als je een sterkere behandeling wil voor beschadigd of dof haar, neem dan een haarmasker of leave-in conditioner met panthenol (lichtgewicht, bi-phase conditioner is een goede keus).

Als het over haarmaskers gaat, kies er dan één met panthenol én keratine, die vullen elkaar aan waardoor de effecten nog beter worden. Met een goed haarmasker krijgt je haar een goede dosis provitamine B5. Laat het ongeveer 20 minuten zitten om het haar te herstellen en mooier te maken. Panthenol is een extreem belangrijk verbeterend ingrediënt voor het haar, een must have in jouw badkamer!