Eenvoudige hack voor een super gladde huid: probeer het Koreaanse Jamsu!

Matterende poeder of vloeipapier zijn niet de enige producten die je op vette huid kunt gebruiken. Koreaanse vrouwen hebben een manier gevonden om een matte, gladde huid te krijgen zonder extra cosmetica te gebruiken. Het mysterieuze Jamsu is het geheim.

We kunnen veel leren van Koreaanse vrouwen, als het om huidverzorging gaat. Kijk maar eens naar hun vlekkeloze, gezonde, mooie en jonge huid, zelfs als ze eind 30 zijn.

Deze post vertelt je hoe je een vette huid snel mat maakt. Koreaanse vrouwen bewijzen dat het mogelijk is, zelfs als je een heel vette huid hebt. Het enige wat je nodig hebt is een simpele hack. Ontdek wat Jamsu is en waarom het de moeite waard is.

Wat is Jamsu?

Jamsu wordt veel beschreven op blogs over Koreaanse huidverzorging en producten uit het verre oosten. Het is niet extreem populair maar heeft zeker een kans om een hit te worden, als we kijken naar onze interesse in de Koreaanse huidverzorgingsrituelen.

Wat is Jamus dan precies? Het is een eenvoudige manier om je look te verbeteren zonder extra producten en voornamelijk met water. Het betekent niet dat je alleen maar water gebruikt om je gezicht mee te wassen, dit droogt de huid namelijk uit. De Jamsu-techniek is het onderdompelen van je gezicht in koud water, let op, NA HET AANBRENGEN VAN JE MAKE-UP.

Hoe werkt Jamsu precies?

Deze beauty hack past precies in de Koreaanse filosofie omtrent huidverzorging: het is een eenvoudige, volledig natuurlijke en effectieve manier, bevestigd door duizenden Koreaanse vrouwen.

Jamsu richt zich op twee dingen: de huid zacht maken, vrij van olie. Het lijkt op vloeipapier wat het overtollige talg opneemt en gebruikt wordt als finishing touch bij het aanbrengen van make-up. Het verschil is dat water een mat effect geeft en het gezicht op een andere manier mooi maakt. Je gezicht een paar seconden onderdompelen in koud water geeft je:

 • minder zichtbare plekken,
 • een huid die niet geïrriteerd is en niet strak aanvoelt,
 • minder zichtbare puistjes,
 • een fijn gevoel van verlichting,
 • een zijdezachte huid en matte make-up finish,
 • een lager risico op uitdrogen van de huid.

Jamsu stap voor stap

Hoe maak je gebruik van Jamsu? Dit lijkt tricky maar is het niet! Gaat je make-up niet uitlopen? Krijg je het gewenste gezicht, vrij van olie? Vergeet de twijfels. Probeer Jamsu gewoon een keer.

 1. Vul een kom met koud water (je kunt ijsblokjes toevoegen).
 2. Breng make-up aan zoals je dit altijd doet.
 3. Breng een grote hoeveelheid rijstpoeder aan, dit is essentieel!
 4. Dompel je gezicht 10-30 seconden onder (hoe vetter je huid, hoe langer je dompelt).
 5. Droog je gezicht af met papieren handdoek, zonder te wrijven!

Let op! In het begin lijkt het alsof de poeder en foundation mengen maar dit verdwijnt snel, maak je geen zorgen. Als het water verdampt ziet je gezicht er glad, mat en vlekkeloos uit.