Oogserum – geeft het betere resultaten dan een crème?

Een oogserum heeft veel voordelen voor de huid en werkt vaak beter dan een crème. Deze effecten zijn te danken aan de hoge concentratie actieve ingrediënten.

Fijne huid onder de ogen

De huid onder de ogen is het fijnste deel van het gezicht, dat sneller veroudert. Hier zijn vlekken het meest zichtbaar. Kraaienpootjes en rimpels worden veroorzaakt door een verminderde hoeveelheid collageen, dit zie je rondom de ogen erg goed.

De huid hier mist de nodige bescherming en talg. Het is daarom goed om een oogserum te gebruiken als je 25 bent geworden. Doe dit eenmaal per dag, het liefst voordat je naar bed gaat.

Wat is een oogserum precies?

Een oogserum is een lichtgewicht, vloeibare cosmetica. Het geweldige van een serum is de hoge concentratie actieve stoffen (meer dan in een crème), die vele voordelen hebben voor de huid. De indrukwekkende concentratie ingrediënten zorgen voor snelle en goede resultaten. De meeste normale crèmes bevatten minder van deze ingrediënten en zijn minder effectief dan een serum.

Hoe kies je het beste oogserum?

Pas hem aan op de behoeften van jouw huid – bekijk de huid onder je ogen en benoem alle imperfecties die je ziet. Het kan blijken dat je een serum nodig hebt voor een specifiek probleem en dus moet het serum de juiste actieve ingrediënten bevatten. Bekijk de INCI altijd en kies betrouwbare stoffen. Weet jij welke ingrediënten er zeker in je serum moeten zitten?

Effectief oogserum. Wat zit erin?

Abessijnse olie is een ingrediënt dat je moet overwegen, het verbetert de conditie van de huid, maakt de huid gladder en elastischer. Elastine heeft deze kwaliteiten ook. Om de huid te hydrateren en verjongen kies je een serum met collageen en hyaluronzuur. 

Cafeïne vermindert donkere kringen, een opgezwollen huid en alle andere signalen van vermoeidheid in het gezicht. Je kunt koffieboter gebruiken in combinatie met een crème of het aanbrengen nadat je een serum gebruikt hebt, om een beschermend laagje te creëren.

Natuurlijk moet een goed oogserum rijk zijn aan vitaminen. Vitamine A houdt de huid glad en verindert rimpels terwijl vitamine E revitaliserend en ontstekingsremmend werkt. Bekijk of de serums extra stoffen bevatten, zoals slakkenslijm dat de huid voedt en steviger maakt. Arganolie is ook een waardevol ingrediënt, het stimuleert het herstel en de vernieuwing van de huid en biedt een optimaal niveau van hydratatie.

Oogserum – samenvatting. Welk effect heeft het op de huid?

Het beste antirimpel oogserum werkt voor vrouwen van alle leeftijden. actieve ingrediënten werken niet extra tegen veroudering. Een serum is lichtgewicht en overbelast niet, maar geeft een intens voedend effect. Het uiterlijk van je huid verbetert en je ziet er niet meer moe uit. Donkere kringen en opgezwollen ogen zijn verleden tijd. De huid wordt gevoed, is stevig en glad. Bovendien vertraagt een oogserum van goede kwaliteit de eerste tekenen van veroudering en de eerste fijne lijntjes.

Er zijn meer voordelen. Je kunt ook een oogserum gebruiken als je nog geen rimpels hebt. Het product intensiveert de beschermende en herstellende functies van de huid. Met een oogserum kun je de eerste tekenen van veroudering uitstellen en de staat van je opperhuid verbeteren. Regelmatig gebruik van een goed oogserum geeft je op lange termijn spectaculaire resultaten.