Werkt Sanex Dermo Pro Hydrate douchegel?

Twee weken geleden kondigde ik een test aan van Sanex Dermo Pro Hydrate douchegel. Hoewel ik na een gedetailleerde analyse van de samenstelling erg teleurgesteld was, besloot ik het een kans te geven. Ik rekende op de goede eigenschappen van de cosmetica om de eerste verkeerde indruk weg te nemen. Hydrateert Sanex Dermo Pro Hydrate? Hoe deed Sanex voor de zeer droge huid het bij mij?

Om te beginnen wil ik graag wat informative aanhalen die in de vorige review aan bod kwam, waarvan ik vind dat het nog een keer genoemd moet worden.

SAMENSTELLING:

De grootste teleurstelling van deze beoordeling. Het zou niet-chemisch moeten zijn, veilig en gebaseerd op ingrediënten die van nature in de huid voorkomen. Het is andersom. Sanex Dermo Pro Hydrate bevat SLES (Sodium Laureth Sulfate), een populair ingredient dat schuim bevordert, dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Niemand heeft bevestigd of ontkend dat het kanker veroorzaakt, dus het is waarschijnlijk beter om weg te blijven bij een dergelijk ingrediënt indien mogelijk. Helaas besloot Sanex het te gebruiken in hun douchegel.

Naast SLES bevat de samenstelling andere chemische ingrediënten die de huid moeten hydrateren en beschermen. Reinigende ingrediënten met verzachtende eigenschappen, bijvoorbeeld: glycerine, Cocamidopropylbetaďne, coco-glucoside, natriumchloride, natriumlactaat, melkzuur, Styreen / Acrylaten Copolymeer, glyceryloleaat en Caprylyl Glycol. Zoals ik al eerder zei is de samenstelling niet verbluffend natuurlijk. En wat zijn de andere eigenschappen?

FORMULE:

De gel zit in een 500 ml fles. Sanex Dermo Pro Hydrate heeft een crčmige samenstelling, hoewel het wat vloeibaarder is dan producten die ik meestal gebruik om te douchen en er is wat minder schuim. Het heeft geen invloed op de reinigende eigenschappen, want het is gemakkelijk te verdelen over de huid. Daarnaast heeft de gel een behoorlijk effciciënte formule.

EFFECT:

Tijd voor het moment waar je op wachtte, namelijk de effecten van het gebruik van deze cosmetica. Geeft Dermo Pro Hydrate werkeijk diepe hydratatie, complexe bescherming en herstel van de pH balans? De huid is direct na het wassen gehydrateerd en de cosmetica elimineert de uitdrogende eigenschappen van hard water (en dat is het soort water dat we in bijna elke kraan hebben). Dat was het moment waarop het mijn vertrouwen won, maar ik denk nog steeds dat de samenstelling minder chemisch kan zijn. 🙂

Voor wat betreft de lange termijn effecten ben ik zeer tevreden. Hoewel ik nooit heb verwacht van een douchegel dat het als lotion zou werken heeft Sanex Dermo Pro Hydrate me hierin positief verrast. Tot nu toe was mijn huid na een douche droog, strak en zelfs geďrriteerd. Sinds ik dit product gebruikt heb ik geen dergelijke effecten gehad. Sanex douchegel reinigt goed en hydrateert perfect en maakt de huid zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *