Hoe doe je highlighter op?

Een highlighter versterkt de gelaatstrekken en maakt de teint stralend en fris. Toch vermijden veel vrouwen deze cosmetica omdat ze denken dat het lastig op te brengen is. Maar gelukkig is dat helemaal niet zo – het gebruik van een highlighter is niet zo moeilijk. Dankzij het artikel van vandaag leer je hoe je een highlighter aanbrengt, maar eerst – hoe je er een uitkiest.

Hoe kies je een highlighter?

De beste oplossing is een geperst of los poeder dat, wanneer het op de huid wordt aangebracht, het effect van een samengehangen geheel zal geven en niet van losse deeltjes. Om deze reden moet je vooral grote, glanzende vlekken vermijden die je er onnatuurlijk uit laten zien. Voordat je besluit om cosmetica te kopen moet je eerst kijken hoe het er bij daglicht uitziet.

Hoe een highlighter aan te brengen?

Er zijn verschillende technieken om een highlighter aan te brengen, afhankelijk van waar op het gezicht:

 • Voorhoofd
  Het aanbrengen van de highlighter in het midden van het voorhoofd helpt om de contouren van het gezicht beter uit te laten komen. Doe ook een beetje van de highlighter op de bovenkant van de neus. Ook zal de vorm van het gezicht symmetrischer worden als je de haarlijn benadrukt met een bronzer.
 • Wenkbrauwen
  Jouw wenkbrauwen krijgen een meer regelmatige vorm als je een highlighter net onder de onderste punt van de wenkbrauwen aanbrengt. Bovendien zullen de bogen optisch groter lijken. Breng het over de gehele lengte van de wenkbrauwen aan; gewoon op de wenkbrauwen vanaf het midden van de boog tot aan de buitenste hoek.
 • Ogen
  Als je kleine ogen hebt kun je een highlighter op de binnenste hoeken aanbrengen. Ook kun je een beetje highlighter op de zijkanten van je neus doen, waar de huid iets donkerder is, waardoor jouw ogen er rustiger uitzien. Je kunt een paar lagen aanbrengen als je een dramatischer effect wilt of gewoon een een klein beetje opdoen voor wat subtiele highlights. Deze make-up truc werkt vooral goed bij vrouwen die donkere wallen onder de ogen hebben.
 • Jukbeenderen
  Om de jukbeenderen beter voor het voetlicht te brengen gebruik je een combinatie van drie cosmetica: een bronzer, een highlighter en een blush. De bronzer moet net onder de jukbeenderen en highlighter worden aangebracht – net boven de jukbeenderen en met behulp van de blush moet je beide cosmetica mengen. Het effect zal zeer natuurlijk zijn.
 • Neus
  De neus ziet er slanker uit als je een dunne, heldere verticale lijn met een highlighter trekt. Voor nog betere resultaten kunnen de neusvleugels en de punt van de neus worden benadrukt met behulp van een bronzer. Dankzij deze truc zal je gezicht symmetrischer zijn.
 • Lippen
  Highlighter net boven de boog van Cupido aanbrengen is vooral belangrijk als je een donkere lippenstift ophebt. Hierdoor benadruk je de natuurlijke contouren van de lippen, corrigeer je oneffenheden, vergroot je de lippen optisch en geef je ze een intensere kleur.
 • Kin
  Door een kleine stip van de highlighter in het midden van de kin te deppen en een beetje bronzer aan te brengen, wordt de vorm van het gezicht visueel korter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *