Kun je een nude lippenstift vinden bij je huidskleur?

Dagelijkse make-up is niet moeilijk? Je hebt het mis. Hoewel de kleuren die we aanbrengen niet zo intens zijn, is het niet altijd gemakkelijk om ze zo te combineren dat ze goed staan op je gezicht. Het lastigste zijn meestal de lippen. Lip make-up of misschien niet? Nude lippenstift of alleen lippenbalsem? Wel lippenstift, maar welke kleur? Op die (en veel meer) vragen hebben we hieronder de andtwoorden.

Nude lippenstift is al vele jaren een trend. Het is een klassieker; veel gekozen door vrouwen die niet dapper genoeg zijn om rode lippenstift te dragen. In deze make-up techniek maken we de kleur van onze lippen lichter, zodat die meer lijkt op onze huidskleur. Het belangrijkste is om de natuurlijke licht of donkerroze kleur van onze lippen te bedekken met een zachte, neutrale beige. Het lijkt makkelijk, maar je kunt zeker een paar fouten maken, waardoor je eruit ziet als een lijk.

1. Concealer in plaats van lippenstift

  • Veel van jullie proberen hier een kortere weg te nemen. Omdat concealer op het gezicht wordt aangebracht en rode plekken en imperfecties bedekt, zou het op de lippen ook zo werken; het resultaat is dat je geen nude lippenstift hoeft te kopen. Maar niets is minder waar. Concealer kan je lippen uitdrogen, waardoor ze er kapot en droog uitzien. De kleur zal je huidskleur egaliseren en je ziet bleek als een spook.

2. Verkeerde kleur lippenstift

  • We gaan naar de drogist en pakken de eerste beige lippenstift die we zien. Dat is ook een zeer grote fout en kan hetzelfde effect hebben als de concealer. Lippenstift moet altijd worden gekozen in verhouding met je huidskleur – het moet nooit lichter zijn dan de teint. Kies een cosmetica ongeveer een kleur donkerder dan je huidskleur. Gebruik geen lippenstift met teveel witte of bruine pigment, want die maken dat je lippen er plat uitzien.

3. Verkeerde tint lippenstift

  • We hadden het al over de kleur van lippenstift, maar er zijn ook verschillende tinten nude lippenstift. Als je de verkeerde kiest zie je er nep en over de top uit. De kleur van de lippenstift kan worden gekozen door het toepassen van deze drie regels – voor een bleke huid de tinten roze, perzik en salm, voormedium huid een gouden nude en voor donkere huid een karamel nude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *