Hoe doe je make-up op bij een huid met acne?

Bij het aanbrengen van make-up op een acnegevoelige huid moet je speciale aandacht besteden aan het camoufleren van onvolkomenheden van de huid. Minstens zo belangrijk is de selectie van huidvriendelijke cosmetica en de juiste toepassing ervan. Hoe doe je make-up op een huid met acne?

Gezichtscrème

Voordat je begint met het aanbrengen van make-up op de huid met acne, moet je eerst je teint voorbereiden. Om het op de juiste manier te doen gebruik je een crème die je dagelijks gebruikt, in plaats van een foundation primer. De problematische huid heeft speciale aandacht nodig en daarom mag je de regelmatige hydratatie van de huid niet verwaarlozen. Aangezien reinigende cosmetica voor de acnehuid de neiging heeft om uit te drogen, moet de huid voortdurend gevoed worden met lichte crèmes, waardoor de huid zich beter herstelt. Het is ook de moeite waard om te beseffen dat het gebruik van een borstel om de crème aan te brengen van cruciaal belang is omdat de vingers bacteriën kunnen transporteren en het probleem van acne nog ernstiger kunnen maken.

Concealer

Concealer met highlighting eigenschappen moet met een kwastje worden aangebracht op het gebied onder de ogen. Cosmetica verrijkt met lichtreflecterende deeltjes zorgt ervoor dat de huid onder de ogen er gezonder en uitgeruster uitziet.

Camouflage

Camouflage maakt het mogelijk om puistjes en andere onvolkomenheden van de huid te verbergen. De consistentie van het cosmetisch product is vrij zwaar waardoor het een zeer sterke camouflerende werking heeft. Ook al is dit de grootste troef maar als het verkeerd wordt aangebracht kan het een onnatuurlijk ogende afwerking creëren. Doe daarom maar een kleine hoeveelheid camouflage op de punt van een borstel. Alleen al door het puntje van de borstel aan te brengen, moet je de onvolkomenheden van de huid verbergen. Als laatste stap moet je ervoor zorgen dat de camouflage die mogelijk teveel is precies is gemengd.

Foundation en Poeder

Vrouwen met een acnehuid gebruiken vaak zware concealers en poeders die de huidporiën verstoppen en nieuwe acne stimuleren en zorgen voor een zeer onnatuurlijk eindresultaat. Daarom is het beter om in plaats daarvan geperste poeders te gebruiken. Dit moet met een grote, zachte borstel worden aangebracht. We moeten ervoor zorgen dat het poeder het hele oppervlak van de borstel bedekt. Breng vervolgens het cosmetische product plaatselijk aan op de huid en dit geeft de huid een betere camouflage in plaats van een vuile huid. Er zijn echter twee gebieden van de huid, met name de slapen en de neus, waar je een extra laagje aan kunt brengen.

Blusher en Bronzer

Als je jouw jukbeenderen wilt verfraaien met een blush of bronzer, moet je matte producten gebruiken. Het aanbrengen van cosmetica die verrijkt zijn met glinsterende deeltjes accentueert de gelaatsdelen die je juist wilt verbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *