Semipermanente lipmake-up: wat is het en wat zijn de effecten?

Smal, asymmetrisch of misschien te licht? Als je niet blij bent met je lippen, dan kun je semipermanente lipmake-up gebruiken. Check wat het is en welke effecten je mag verwachten.

Wat is semipermanente lipmake-up?

Semipermanente lipmake-up is een behandeling waarbij je de lippen vult met een kleur die past bij de natuurlijke kleur van je huid en lippen. Dit wordt vooral aanbevolen bij mensen met asymmetrische of smalle lippen of mensen waarvan de lippen een doffe kleur hebben.

Niet gebruiken bij:

  • Virale infectie of herpes
  • Droge en kapotte lippen
  • Lipinjecties (botox of hyaluronzuur) in de laatste twee weken
  • Zwangerschap, borstvoeding
  • Diabetes, kanker

Hoe ziet de behandeling eruit?

De procedure begint met het aanbrengen van gel en het tekenen van de contouren van de lippen. Daarna vul je de lippen met een gekozen kleur. De hele behandeling duurt ongeveer twee uur. Na een maand is het noodzakelijk om de behandeling te herhalen en verf toe te voegen om de kleur te behouden.

Permanente lipmake-up – na de behandeling

Na de behandeling breng je een crème of zalf aan met kalmerend effect. Dit versnelt de heling. De eerste twee dagen moet je zoveel mogelijk voorkomen je lippen nat te maken, gebruik een rietje om te drinken. Na verloop van tijd gaat de huid op je lippen vervellen. Hydrateer je lippen zodat de kleur niet vervaagt. Soms kan semipermanente lipmake-up leiden tot infecties. Om dit te voorkomen: zorg ervoor dat de gekozen schoonheidssalon schoon is en dat het gereedschap gesteriliseerd is.

Het apparaat voor semipermanente lipmake-up

Tijdens de behandeling gebruikt de schoonheidsspecialist een speciaal apparaat dat eruit ziet als een pen of een apparaat dat in een tattooshop gebruikt wordt. Het heeft een naald. Dit apparaat is efficiënt, werkt stil, vibreert minimaal, wordt niet te heet, is eenvoudig in gebruik en ook geschikt voor de make-up op wenkbrauwen, ogen, tepels, littekens, gevlekte huid en micropigmentatie op de hoofdhuid.