Wenkbrauwmake-up: handige tips die iedereen moet weten

Het maakt niet uit of je veel of weinig make-up gebruikt, de wenkbrauwen zijn een basiselement die een grote invloed hebben op het resultaat. Deze twee bogen bepalen jouw look, het is daarom handig om te weten welke fouten je kunt voorkomen als het gaat om jouw wenkbrauwmake-up.

Hieronder delen we een aantal tips over het aanbrengen van make-up op de wenkbrauwen. Als je hier rekening mee houdt de volgende keer dat je make-up aanbrengt op je wenkbrauwen, dan ben je verzekerd van een prachtig effect!

Wenkbrauwmake-up: kies de juiste kleur

Het is super belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de natuurlijke kleur van jouw wenkbrauwen. Naast de kleur moet je ook de juiste tone kiezen (warm of koud). Wat betekent dit? Als bijvoorbeeld bruin haar hebt, bedenk je dan dat zwarte wenkbrauwen je er niet alleen ouder uit doen zien maar ook een onnatuurlijk effect op je gezicht creëren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Kies als brunette dan een wat lichtere kleur, zoals grijs of koel-bruin. Als je bruin haar hebt moet je ALTIJD een tone lichtere cosmetica kiezen, terwijl blondines juist één of twee tinten donkerder moeten kiezen.

Wenkbrauwmake-up: de hoek

Elk product voor de wenkbrauwen moet op een andere manier aangebracht worden. Ongeacht het product is er één regel die voor alle producten geldt. Onthoud namelijk om minder cosmetica aan te brengen in de binnenste hoek van de wenkbrauwen. Dankzij deze schaduwtechniek creëer je een natuurlijker effect. Hierdoor voorkom je ook de look met extreem platte wenkbrauwen, alsof je een cartoon bent.

Wenkbrauwmake-up: teken de lage hoek

Het perfect accentueren van de lage hoek in je wenkbrauwen is gegarandeerd succes. Wees niet bang om hem goed aan te zetten, als je denkt dat het te duidelijk is kun je hem mengen met een schone borstel of een nude oogpotlood. De lage hoek definieert je hele wenkbrauw. Natuurlijk kun je een wenkbrauwstencil gebruiken als je bang bent dat je het niet goed doet (deze zijn online beschikbaar). Dit geldt trouwens niet voor de bovenste hoek. Deze moet je juist niet accentueren maar subtiel mengen met de huid. Deze trucjes helpen je natuurlijk en vrouwelijk uitziende wenkbrauwen te creëren.

Wenkbrauwmake-up: de juiste producten

Wat gebruik ik om mijn wenkbrauwen mee te definiëren? Als je niet weet welke make-upproducten je moet gebruiken, lees dan onze suggesties hieronder.

  • Wenkbrauwpotlood – hiermee kun je de wenkbrauwen stijlen als je weinig ervaring hebt. Als je het potlood op een natuurlijke manier vasthoudt, dan is het makkelijk om langs de hoek te tekenen. Zachte potloden zijn ideaal voor het tekenen van nephaartjes. Als je zo’n product kiest, ga dan voor waterproof. Zo weet je zeker dat je make-up niet langs je gezicht loopt gedurende de dag.
  • Wenkbrauwschaduw – dit is waarschijnlijk het meest gekozen make-upproduct voor de wenkbrauwen. Wenkbrauwschaduw helpen je de wenkbrauwen heel precies in te kleuren, inclusief de stukjes waar je teveel haartjes weggehaald hebt. Het effect dat je creëert is heel natuurlijk, geen scherpe hoeken. Natuurlijk kun je oogschaduw gebruiken als je geen speciale wenkbrauwschaduw hebt. Kies een koele kleur, zoals bruin of grijs. Een ander alternatief is wenkbrauwpoeder. Dit is makkelijk aan te brengen en blijft goed zitten.
  • Wenkbrauw pomade – is een cosmetica met een waterproof formule en crème-achtige structuur. Het blijft lang zitten en wordt veel gebruikt door make-up artiesten. Pomade geeft je eindeloze mogelijkheden en effecten. Bovendien kun je met pomade twee dingen: de lagere hoek accentueren en individuele wenkbrauwhaartjes tekenen. De pomade blijft snel zitten voor een perfect en langdurig effect. Tot slot: met de hulp van pomade kun je de wenkbrauwhoek subtiel accentueren of juist meer definitie geven.
  • Wenkbrauwgel – wordt gewoonlijk geleverd met een applicator (spoolie of borstel). Dankzij dit product kun je de wenkbrauwen dikker maken en er donkerder uit laten zien. Het heeft een lichtgewicht formule waardoor het makkelijk over de hoek van de wenkbrauwen glijdt en perfecte resultaten levert.

Wenkbrauwmake-up: dit is nuttig!

Een belangrijke accessoire kan het aanbrengen van wenkbrauwmake-up veel makkelijker maken: een gehoekte borstel van synthetische haren. Deze tool brengt eenvoudig wenkbrauwschaduw, pomade en poeder aan. Ongeacht het type wenkbrauwmake-up dat je wil gebruiken, het is de moeite waard om een spoolie aan te schaffen. Dankzij dit belangrijke item kam je jouw wenkbrauwen zacht, tem je de onhandelbare haren en verwijder je overtollig make-upproducten.