Hoe zorg je voor je kwasten?

Goed zorgen voor je make-up accessoires is erg belangrijk. We doen vaak make-up op, met verschillende cosmetica, verschillende keren per dag en onder verschillende omstandigheden. Je moet weten dat natte en vieze make-up kwasten en applicators de perfecte plek zijn voor bacteriën die later op je huid terechtkomen. Dan is het een kwestie van tijd voor allergische reacties en ontstekingen verschijnen. Hoe zorg je goed voor je kwasten?

1. Was je kwasten zo vaak je kunt

Het is sterk aan te raden om applicators te wassen na elk gebruik om het vormen van bacteriën te voorkomen. Dermatologen zijn er zeker van dat alleen het wassen van kwasten na elk gebruik ons ervan kunnen verzekeren dat er geen bacterië op zitten. Ideaal is echter om de kwasten voor vloeibare producten vaker te wassen (elke twee dagen) en die voor losse cosmetica minder vaak (elke vier of vijf dagen). Het werkt waarschijnlijk het beste als je geen kwasten gebruikt die langer dan een week niet zijn gewassen. We hebben het hier natuurlijk over dagelijkse make-up.

2. Gebruik de juiste was techniek

Je moet voorzichtig zijn bij het wassen van je kwasten, omdat zelfs de beste kwaliteit producten kapot kunnen gaan als ze niet met respect worden behandelt. Buig of schrob je kwasten nooit tegen de haren in. Maak de kwasten nat onder een kleine stroom water van de basis naar beneden. Op je hand of een speciale siliconen spons (kwast ei) breng je wat reiniger aan (anti-bacteriële zeep of shampoo zou het beste zijn). Nu wrijg je het product met ronddraaiende bewegingen in de haren van de kwast en spoelt hem uit. Herhaal dit tot het water schoon is.

3. Droog je kwasten op de juiste manier

Niet alleen het wassen, ook het drogen is belangrijk. Goed gedroogd behouden ze hun vorm en precisie. Het is belangrijk dat kwasten zelf kunnen drogen en het proces niet wordt versneld met een föhn. Het beste is om de kwasten weg te leggen op wat keukenpapier. Misschien vind je het handig netjes te gebruiken voor de kwasten, wat helpt bij het drogen, maar het is niet noodzakelijk. Droog de kwasten niet op radiatoren of andere hete plaatsen, maar laat ze ook niet in de badkamer liggen, want daar is het te vochtig. Ze vallen sneller uit elkaar en drogen moeilijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *