Is permanent make-up iets voor jou?

Permanente make-up is een behoorlijke populaire schoonheidsbehandeling. Steeds meer vrouwen willen er mooi en elegant uitzien en wat tijd besparen in de ochtend. Is deze behandeling echter geschikt voor iedereen? Lees verder en kijk of jij permanente make-up wilt.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is de kleuring van bepaalde delen van het gezicht met speciaal pigment en gespecialiseerde apparatuur. De behandeling zelf lijkt op een tatoeage; kleurstof wordt onder de huid gebracht om de contouren van de ogen en lippen te benadrukken. Op deze manier kunnen we een lijn maken op de bovenste oogleden, de wenkbrauw boog aanvullen of de lippen omlijnen. Je moet je erop voorbereiden dat het een dure en tijdrovende behandeling is. Aan de andere kant kan het effect tot zes maanden duren. Direct na de behandeling (en een paar dagen erna) kun je pijn ervaren, prikken, roodheid en tranende ogen. Als je besluit voor permanente make-up te gaan, kies dan een professionele salon. Schoonheidsspecialisten die niet genoeg ervaring hebben met dergelijke behandelingen kunnen de verkeerde kleurstof kiezen of de huid beschadingen. Verder moet je ook uitvinden wie zo’n behandeling wel en niet kan uitvoeren.

Voor wie is make-up?

Permanente make-up bespaart natuurlijk tijd, vooral wanneer we ons in de ochtend klaar maken voor werk of school. Dankzij permanente make-up hoef je geen lijntje op je oogleden te tekenen, je wenkbrauwen te doen of een lijn om je lippen te trekken. Je ziet er zelfs al natuurlijk en mooi uit. Schoonheidsspecialisten zullen de juiste dikte en lengte van de lijn kiezen en de vorm aanpassen aan het ooglid, maar ze bepalen ook de juiste kleur pigment voor je lippgen. Permanente make-up past trouwens net zo goed bij jonge meiden als volwassen vrouwen. Permanente lijnen op de oogleden of contouren op de lippen zijn een geweldige keuze voor actieve vrouwen – ze hoeven hun make-up niet te verwijderen voor elke training. Wees voorzichtig: als je allergiën hebt, een gevoelige huid of allergisch bent voor een ingrediënt in de pigmenten moet je geen permanente make-up nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *