Hoe kies je een bronzer?

Een bronzer is zowel een cosmetisch product dat geschikt is voor alledaagse make-up als een alternatief voor zelfbruiners. Het geeft niet alleen kleur en glans aan de teint en helpt plekjes te maskeren, maar ook – in tegenstelling tot de zelfbruiner – droogt de huid niet uit en laat geen strepen of vlekken achter. Hoe kies je een bronzer voor een bepaald huidtype en hoe breng je deze aan om een natuurlijk effect te bereiken?

Hoe kies ik een bronzer voor het huidtype?

Voor de normale, gecombineerde en vette huid worden vooral een geperste bronzer, een gel of vloeibare bronzer aanbevolen. Vrouwen met een droge huid moeten cosmetica met een romige consistentie gebruiken, die bij contact met de huid in poeder verandert.

Hoe kies je een bronzer voor jouw teint?

Voordat je een bronzer kiest, moet je weten of jouw huid een warme, koude of neutrale teint heeft. De meeste van dit soort cosmetica heeft een goudbruine tint, die goed past bij een warme teint. In het geval van koud of neutraal is de keuze moeilijker, maar niet onmogelijk. Zoek gewoon naar een bronzer in een tintje koudbeige of rozebruin.

De meeste bronzende cosmetica bevatten glanzende deeltjes. Ze zijn een goede oplossing voor de avond of voor de droge en normale huid. Als je huid vettig, gecombineerd of rijp is kun je beter een matte bronzer gebruiken. Dit laatste zorgt bovendien voor een natuurlijk effect, omdat de echte bruine teint niet schijnt.

Hoe kan ik een bronzer aanbrengen?

De toepassing van een bronzer is afhankelijk van de huid en de vorm van het gezicht.
Bronzers in poedervorm moeten worden aangebracht met een middelzachte borstel en de romige – met de vingertoppen of met een schoonheidsmixer.

De manier om de bronzer aan te brengen, afhankelijk van de vorm van het gezicht:

  • Rond gezicht – breng de bronzer vanaf het midden van het oor naar de mond toe door het midden van de wang, waardoor je gezicht slanker wordt. Daarnaast kun je de wangen en slapen licht borstelen.
  • Vierkant gezicht – breng de bronzer alleen aan bij de hoeken van het voorhoofd en de zijkanten van de wangen en breng het voorzichtig aan op de jukbeenderen. Op deze manier verzacht je scherpe gelaatstrekken.
  • Driehoekig gezicht – breng de bronzer aan op de punt van de kin, de slapen en de wangen. Hierdoor geef je contour aan de vorm van het gezicht.
  • Lang gezicht – breng de cosmetica aan op de kin, zijkanten van het voorhoofd en de slapen – dit zorgt optisch voor een korter gelaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *