Make-up na een nachtje doorhalen

Opgezwollen oogleden, bloeddoorlopen ogen, gezwollen lippen en een bleke of onnatuurlijk rode huid. Het lijkt erop dat je een zware nacht achter de rug hebt. Maak je geen zorgen, niet iedereen hoeft het te weten. Doe gewoon een maskerende make-up op. Het helpt je om onvolkomenheden te verbergen en geeft je huid een frisse uitstraling. Leer de geheimen van perfecte make-up na een slapeloze nacht kennen. Zo zie je er altijd perfect uit.

Voordat je de dekkende make-up opdoet

Doe de make-up pas op nadat je je oogdruppels hebt ingedaan. Als je het gevoel hebt dat je ogen droog zijn kan je de zogenaamde “kunstmatige tranen” gebruiken. Breng vervolgens een ontspannend of liftend gezichtsmasker aan. Allebei herstellen ze de glans van een vermoeide huid en hydrateren ze deze. Nu kun je beginnen met de verhullende make-up.

Make-up na een slapeloze nacht – wat moet het zijn?

De maskerende make-up moet pastel zijn. Blush op de wangen zal de look opfrissen en een bleke, vermoeide teint doen herleven. Om dezelfde reden kun je ook kiezen voor een matte blush in een roze of palissander tint. Verdeel een kleine hoeveelheid over de jukbeenderen, de rand van de kin, het voorhoofd en bij de haargrens. Wees precies.

Hoe doe je de maskerende make-up op?

  • Donkere kringen onder de ogen
    Om deze te camoufleren pak je een goede concealer, bij voorkeur in een vloeibare formule en een toon die lichter is dan de foundation die je gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid van het product rond de ogen aan en wrijf zachtjes uit op dezelfde manier waarop je oogcrème aanbrengt. Als de wallen echt goed zichtbaar zijn kun het ook proberen met een dun laagje foundation. Vrouwen die kunnen bogen op een ideale, rimpelvrije teint, kunnen hun foundation mengen met de concealer.
  • Rode ogen
    Zwarte eyeliner benadrukt ze alleen maar, dus leg de eyeliner weg voor een andere gelegenheid. Geïrriteerde conjunctivitis en bloeddoorlopen ogen moeten worden geneutraliseerd met (crème of wit) gekleurd potlood. Om dit te doen breng je het aan op je waterlijn, dit zorgt ervoor dat je er uitgeruster uitziet. Een smokey look – transparant of grijs werkt ook goed. Bovendien leidt het af van de vermoeide ogen.
  • Lippen
    De hele look wordt aangevuld met goed gestifte lippen. Je lippen moeten fris en natuurlijk zijn, dus ga voor intens rood, donkerbruin en paars. Ga in plaats daarvan voor lichte lippenstift of pastel lipgloss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *